CzechEnglishGermanHungarianPolishSlovak

Klaun očkatý

Názov: Klaun očkatý
Latinský názov: Amphiprion ocellaris
Rad: Perciformes
Čeľad: Pomacentridae

Základné informácie

Rozmery: 11 cm

Výskyt: Indický a Tichý oceán

Potrava: planktón

Popis

Rozmnožovanie:
Ikry kladú na plochý kameň v štrnásťdenných až mesačných intervaloch. O ikry sa starajú obaja rodičia. Ovievajú ich plutvami, očisťujú ich a chránia. Množia sa i v akváriách.
Spôsob života:
Obývá koralové útesy a plytké lagúny v Indickom oceáne a západné časti Tichého oceánu.
Zaujímavosti:
Zaujímavé je pozorovať ich správanie a spolunažívanie so sasankou. Na jednej strane ich sasanka pomocou svojich pŕhlivých buniek chrání, na druhej strane klauny sasanku očišťujú od odumretých častí a niekedy ich aj “kŕmia”.

Galéria

Sociálne siete
Vyhľadávanie
Skip to content