CzechEnglishGermanHungarianPolishSlovak

Ara modrožltá

Názov: Ara modrožltá
Latinský názov: Ara ararauna
Rad: Papagáje – Psittaciformes
Čeľad: Papagájovité – Psittacidae

Základné informácie

Váha: 990 – 1 500 g

Rozmery: 76 – 94 cm

Výskyt: Južná Amerika

Potrava: plody, semená, kvety stromov

Popis

Stupeň ohrozenia: LC

Biotop: Sezónne zaplavované a galériové lesy, palmové háje v trávnatých biotopoch, vzácne aj v opadavých lesoch.

Potrava: plody, semená, kvety stromov

Znáška: 1 – 3 vajec

Dĺžka inkubácie: 26 – 28 dní

Sociabilita: Mimo obdobia rozmnožovania sa združujú do kŕdľov.

Zaujímavosť: Ara modro-žltá lieta za potravou veľmi ďaleko. Niekedy až 25 km. Má veľmi silný zobák. V našej zoo sme 2 ary s úspechom odchovali ručne, pretože samica sa o ne odmietla starať.

Galéria

Sociálne siete
Vyhľadávanie