Šesť tučniačích mláďat nás potešilo

Kŕdeľ tučniakov jednopásych (Spheniscus humboldti) sa tento rok rozrástol o šesť mláďat.

Všetky sa vyliahli v máji štyrom rodičovským párom. Mláďatá sa v ranom veku zdržiavajú v hniezdnych norách, kam ich rodičia chodia kŕmiť a zahrievať. Spočiatku sú pokryté iba jemným páperím. Skutočné perie im začína rásť približne v druhom mesiaci života. Až po úplnom operení sa môžu vydať na vodu s rodičmi, od ktorých sa učia plaveckému majstrovstvu. Vo vode plávajú pomocou veslovitých krídel a kormidlujú nohami. Dokážu plávať rýchlosťou až 35 km/hod. Úplne samostatnými sú po štvrtom mesiaci života, keď ich už rodičia prestanú kŕmiť. V súčasnosti spolu s mláďatami chováme dvadsaťšesť jedincov. Viac zaujímavostí sa môžete dozvedieť každý deň pri komentovanom kŕmení o 10,30 a 13,30 hod.